De succesvolle producer-componist-musicus Leslie Laverman uit Hoofddorp, heeft verschillende hits op zijn naam staan. De meeste Nederlanders van vijftig jaar en ouder kennen bijvoorbeeld ‘Song voor the children’ nog wel, indertijd internationaal groot gemaakt, door de populaire Surinaamse zanger Oscar Harris.

Ook Leslie’s compostie: ‘Don’t Wanna Give Up’, gezongen door Dennis Jones, spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Leslie Laverman

  Paginaproductie en eindredactie: Ab Drijver

Leslie en zijn sympathieke echtgenote Herma, zijn lid van de bloeiende Baptistengemeente De Meerkerk in Hoofddorp.

Zij zijn daar onder meer actief als vrijwilligers.


Leslie componeerde de indrukwekkende soundtrack voor de onderstaande Israelische docu-movie. Zijn compositie werd in Israel, Nederland en Duitsland uitgebracht door respectievelijk Yoel Benamou, David Ray en Andy Borg.

Minder bekend is waarschijnlijk het feit, dat Leslie ook religieuze en meditatieve melodieen componeert. Zoals het onderstaande meditatieve nummer: ‘The wonder of mother nature’.

Enkele foto’s die voor zichzelf spreken:

Leslie’s wereldhit: ‘Song for the children’ staat nog altijd wereldwijd op het repertoire van  internationale artiesten. Een recent voorbeeld daarvan is de onderstaande vertolking door zanger-entertainer Janaka Palapathwala uit Sri Lanka. Hij staat in zijn geboorteland bekend als ‘de Elvis van Sri Lanka’. Tijdens toernees door eigen land, maar ook door Australie, Amerika, Engeland en Nieuw Zeeland, oogste hij veel succes met hits van Elvis Presley, Jim Reeves, Tom Jones, Don Williams en Leslie Laverman.

In zijn rol als platenproducent, ontdekte Leslie onder andere de spraakmakende zangeres Vanessa voor wie hij enkele hitgevoelige nummers schreef en produceerde. Daarnaast voorzag (en voorziet hij soms nog) vele regionale artiesten van professioneel liedmateriaal. Zo componeerde hij onder meer de melodie van het onderstaande nummer ‘Drenthe 1910’, een sfeervolle compositie, in de Drentse taal van tekst voorzien en gezongen, door de Drentse zanger Ab Drijver.