De succesvolle producer-componist-musicus Leslie Laverman uit Hoofddorp, heeft verschillende hits op zijn naam staan. De meeste Nederlanders van vijftig jaar en ouder kennen bijvoorbeeld ‘Song voor the children’ nog wel, indertijd internationaal groot gemaakt, door de populaire Surinaamse zanger Oscar Harris.

Ook Leslie’s compostie: ‘Don’t Wanna Give Up’, gezongen door Dennis Jones, spreekt nog steeds tot de verbeelding.

Leslie Laverman

  Paginaproductie en eindredactie: Ab Drijver

Leslie en zijn sympathieke echtgenote Herma, zijn lid van de bloeiende Baptistengemeente De Meerkerk in Hoofddorp.

Zij zijn daar onder meer actief als vrijwilligers.

Leslie componeerde de indrukwekkende soundtrack voor de onderstaande Israelische docu-movie. Zijn compositie werd in Israel, Nederland en Duitsland uitgebracht door respectievelijk Yoel Benamou, David Ray en Andy Borg.

Minder bekend is waarschijnlijk het feit, dat Laverman ook religieuze en meditatieve melodieen componeert. Zoals het onderstaande meditatieve nummer: ‘The wonder of mother nature’.

Enkele foto’s die voor zichzelf spreken:

Leslie’s wereldhit: ‘Song for the children’ staat nog altijd wereldwijd op het repertoire van  internationale artiesten. Een recent voorbeeld daarvan is de onderstaande vertolking door zanger-entertainer Janaka Palapathwala uit Sri Lanka. Hij staat in zijn geboorteland bekend als ‘de Elvis van Sri Lanka’. Tijdens toernees door eigen land, maar ook door Australie, Amerika, Engeland en Nieuw Zeeland, oogste hij veel succes met hits van Elvis Presley, Jim Reeves, Tom Jones, Don Williams en Leslie Laverman.

In zijn rol als platenproducent, ontdekte Leslie Laverman onder andere de spraakmakende zangeres Vanessa voor wie hij enkele hitgevoelige nummers schreef en produceerde. Daarnaast voorzag (en voorziet hij soms nog) vele regionale artiesten van professioneel liedmateriaal. Zo componeerde hij onder meer de melodie van het onderstaande nummer ‘Drenthe 1910’, een sfeervolle compositie, in de Drentse taal van tekst voorzien en gezongen, door de Drentse zanger Ab Drijver.

html5 video events by EasyHtml5Video.com v3.9.1

In 2018 componeerde Leslie Laverman het onderstaande muziekstuk

 ‘De Kruisiging”. In een toelichting vertelt hij:

Ín 2015 zijn Herma, onze zoon Andy en ik tot geloof gekomen. Drie jaar later, het was in de periode van de vastentijd, kwamen wij uit de dienst en na de lunch kreeg ik het gevoel dat ik de lijdensweg van Jezus, zoals ik die op dat moment voelde, in muziek moest omzetten. Ik ging meteen naar m’n studio en speelde alles in één keer in.

De beelden, die ik daarbij zag, onder meer van Het Laatste avondmaal, de Hof van olijven (Getsemane - het verraad van Judas) de kruisweg Via Dellarosa, hoe het volk Jezus bespotte, uitlachte, het naderen van de berg Golgotha, de kruisiging en de laatste woorden van Jezus. De muziek stond er binnen een kwartier in één keer op.

Ik heb er eerst veel over nagedacht.  Mijn gedachten gingen naar de mensen die het zouden beluisteren. Zouden zij meteen begrijpen wat ik met de verschillende fragmenten van de compositie bedoelde? Toen dacht ik, er zouden video beelden aan toegevoegd moeten worden. Nu wist ik, dat in onze gemeente Arne Overbeek (hij heeft ook een home studio) veel met video doet.

Hij was bereid om de beelden erin te monteren. Ik gaf hem wel ‘de opdracht’ mee, om gezichten weg te laten, omdat niemand weet hoe Jezus er echt uit heeft gezien. Arne heeft zich daar aan gehouden. Er zullen  veel volwassenen en kinderen zijn, die waarschijnlijk dit bijbelverhaal nooit hebben gekend/gehoord. Jolanda Abspoel-Kromhout is Storyteller (zie LinkedIn)en zij wilde het verhaal van de kruisiging graag vertellen en zo is deze video presentatie dus ontstaan.