linkenpagina-website-ab-drijver Leslie Laverman linkenpagina-website-ab-drijver

De succesvolle producer-componist-musicus Leslie Laverman uit Hoofddorp heeft verschillende hits op zijn naam staan. De meeste Nederlanders van vijftig jaar en ouder, kennen ‘Song For The Children’ nog wel, indertijd internationaal groot gemaakt door Oscar Harris.

Ook de hit ‘Don’t Wanne Give Up’ van Dennis Jones klinkt duizenden mensen nog bekend in de oren.

Leslie Laverman ontdekte, als producer, de spraakmakende zangeres Vanessa en schreef enkele hitgevoelige nummers voor haar. Ook heeft hij vele regionale artiesten van prachtig liedmateriaal voorzien. Zo componeerde hij onder meer de melodie voor Drenthe 1910, een sfeervol nummer in de Drentse streektaal, van tekst voorzien en gezongen door Ab Drijver.

Minder bekend is waarschijnlijk het feit, dat Leslie Laverman ook meditatieve en religieuze melodieën componeert. Hij en zijn sympathieke echtgenote Herma zijn beiden lid van de bloeiende Baptistengemeente De Meerkerk in Hoofddorp Het echtpaar is er actief als vrijwilligers. Hieronder enkele voorbeelden van sfeervolle eigen compositie van Leslie Laverman.

Leslie en Herma

 Meer composities en producties van Leslie Laverman

 De Meerkerk

Leslie componeerde onder meer de indrukwekkende soundtrack voor de onderstaande Israelische docu-movie. Zijn compositie werd in Israël, Nederland en Duitsland uitgebracht door respectievelijk Yoel Benamou, David Ray en Andy Borg.