De website-van-ab-drijver publicaties-van-ab-drijver ebooks muziek-van-ab-drijver startpagina-alle-weblogs.html ebooks

Het bekende toeristenstadje Bernkastel-Kues aan de Moezel in Duitsland herbergt sinds 2017 een groots opgezet particulier oldtimermuseum. Het ‘Zylinderhaus’ is in opdracht van de Nederlandse zakenman en oldtimer verzamelaar Martin van Stek gebouwd en door hem zelf ingericht.

In het fraaie pand is ook een restaurant ondergebracht en verder zijn er zalen waarin congressen kunnen worden gehouden. De locatie biedt ook een bijzondere omgeving voor bruiloften en andere feesten.

Het Zylinderhaus staat aan de Kues-kant van de Moezel en is per auto goed bereikbaar. Er is, pal voor het gebouw, voldoende parkeerruimte beschikbaar en parkeren is er gratis. Omdat het in mijn ogen een zeer bijzonder project is heb ik er als verraste bezoeker een online foto-impressie over gemaakt. Die kun je hier zowel in pdf-formaat als in de vorm van een doorbladerbaar eboekje bekijken.

Het museum is voor zover ik weet nog niet ontdekt door alle Moezelstreek-minnende Nederlanders. Maar dat gaat in de komende jaren zeker veranderen.

Het oude Bernkastel is nog steeds een bezoekje waard. Maar het nieuwe Zylinderhaus in Kues is dat zeer zeker ook.

boekenplank-oldtimers